Лист до Управління екології та природних ресурсів ЖОДА

Управління екології та природних ресурсів ЖОДА
Войцешуку Вадиму Валерійовичу
10014, м. Житомир, вул. Театральна, 17/20

 

№ 252 від 01 вересня 2016р.

 

Шановний Вадиме Валерійовичу!

ТОВ «ЕКО НОВА» тричі через дозвільний центр подавало документи для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та кожного разу Ви виправляли НОВІ зауваження.

На наше запрошення Ви відвідали наше підприємство 9 липня 2016 року. Після візиту, Вами було зазначено: «Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації розуміє важливість та підтримує створення нових, екологічно спрямованих підприємств, які допомагатимуть розвитку регіону. Але будь-які рішення щодо їх діяльності прийматимуться винятково після проведення громадських слухань. Думка громадськості м. Баранівки обов’язково має бути врахована». (інтернет-ресурс http://baranivka.net/?p=1877).

31 серпня 2016 року нами було проведено збори громадськості м. Баранівки (оголошення в газетах «Час полісся» від 25.8.2016 № 35 та газеті «Слово полісся» від 27.8.2016 №63). Копія протоколу зборів додається.

Таким чином, ми ПОВНІСТЮ виконали Ваші вимоги щодо підготування документів на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та підстав для відмови у видачі дозволу у Вас більше не має. Тому, просимо видати дозвіл на викиди в найкоротшій термін.

Також попереджаємо Вас про персональну кримінальну відповідальність щодо Вашого перевищення влади та службовим становищем (ст, 364 КК України) та протидії законній господарській діяльності (ст, 206 КК України) в разі невидачі дозволу. Невидача дозволу на викиди спричиняє нашому підприємству щоденні великі збитки та унеможливлює підписання контрактів з компаніями.

Додатково нагадуємо, що з 24 травня 2016 року в склад засновників підприємства ввійшов Польський інвестор – компанія «Burevii Sp. zo.o.» Warszawa. В разі Вашої відмови інвестором буде скликана прес-конференція в УНІАН, куди будуть запрошені посол республіки Польща в Україні Ян Пєкло, представники МВФ, МБРР та представники інших фінансових донорів України і журналісти.

Одночасно інвестором буде зроблено офіційну заяву до НАБУ, САП, СБУ та Генеральну прокуратуру щодо Ваших дій або бездіяльності.

Також, нам стало відомо, що Ви перебуваєте в стійкому зв’язку із  Баранівською райдержадміністрацією (про що свідчать численні фотоматеріалі в мережі Інтернет), а саме головою Вільчинським М.Я. та його заступником Хімічем В.В., які не зацікавлені в роботі підприємства, що не платить хабарі місцевій владі та створюють штучні перепони для розвитку підприємства і утворенню нових робочих місць. Ми вимушені підозрювати і Вас у злочинному зговорі.

На підставі викладеного вище,  сподіваємося що наші підозри є передвчасними та Ви будете діяти виключно в мажах норм діючого законодавства України.

З повагою,

Генеральний директор
ТОВ «ЕКО НОВА»                                                       Далакішвілі О.Г.